Безкоштовна доставка в усі країни світу

"Мені завжди дозволяли бути самим собою як художнику, що для мене важливо" Марк Конлан про свою творчість і співпрацю з HVILINA

Наша нова колекція Oil on Canvas створена у співпраці з ірландським художником-ілюстратором Марком Конланом. В інтерв'ю з Марком ми розповімо більше про його творчий шлях, тенденції в дизайні, а також про співпрацю і процес створення нової лінійки.

 - Марк Конлан - ірландський художник із Мельбурна. Здатність Марка довести концепцію до її візуальної суті вирізняє його з-поміж інших, завдяки чому він має честь працювати з одними з найбільш упізнаваних світових брендів: Coca Cola, Illy, Casetify. - 

 

Можеш, будь ласка, розповісти про свій творчий шлях? З чого почалася твоя любов до ілюстрації?

Вона почалася в ранньому віці. Я завжди був допитливою і творчою дитиною. Завжди хотів бути художником, коли виросту, і всі навколо мене завжди заохочували це. Ця любов продовжувала розвиватися в міру того, як я навчався, а потім почав свою професійну кар'єру графічного дизайнера. Я завжди знав, що логічно було б стати ілюстратором. Наш любовний роман триває щодня, оскільки я продовжую знаходити свій голос, як художник і продовжую робити те, що люблю, щодня.

Як ти знайшов свій стиль?

Мій нинішній стиль, безумовно, був знайдений у результаті безлічі досліджень. Щоденна робота над собою і своїм мистецтвом однозначно привела мене туди, де я перебуваю зараз. Натхнення - це дуже важлива частина зростання. Якщо ми не рухаємося вперед, ми стоїмо на місці, і часто саме тоді ми можемо втратити нашу творчу іскру. Я завжди думаю, що мій стиль розвивається і змінюється регулярно, що мені до душі.

Що надихає тебе творити?

Не хочу здатися занадто банальним, але я це роблю просто з любові до самовираження. Мені подобається мати можливість пробуджувати свої емоції, чи то хороші, чи погані, за допомогою якогось конкретного засобу. Це не форма самовираження, а майже терапія. У поєднанні з цим мені подобається давати іншим можливість подивитися на мистецтво. Я думаю, що мистецтво - це дуже важливий аспект життя, завдяки якому ми всі можемо знайти точки дотику. 

Чи є у тебе якісь улюблені ілюстратори? Якщо так, то хто це?

Я постійно надихаюся дивовижними художниками, які оточують мене щодня. Це велика частина мене як художника, яким я є. Мої улюблені художники постійно змінюються залежно від проєкту, настрою тощо. Наразі мені подобається творчість Беатріс Алемагна в її меланхолійних книжках для дітей. Також нещодавно я взяв до рук книжку Квентіна Блейка, тож у мені знову розгорілася любов до його чудово невимушеного стилю.

Яка твоя улюблена ілюстрація серед усіх твоїх робіт і чому?

Не впевнений, що зможу відповісти на це запитання. Я абсолютно точно один із тих художників, які, насправді, не люблять озиратися на свої старі роботи. Думаю, що моя робота створена для того, щоб її обожнювали інші, а не я, художник.

Які проєкти є найбільш значущими для тебе у твоїй роботі і чому? Або, можливо, ти можеш назвати топ-3?

Наразі в моїй кар'єрі мені пощастило брати участь у кількох чудових проєктах і колабораціях. З точки зору значущості це була моя співпраця з LOQI, головним чином просто через те охоплення, яке вона отримала. Сумки були доступні в деяких з моїх найулюбленіших галерей.
Я також працював над кількома дійсно класними кампаніями. "Bally" замовляли в мене три сумки, це було круто. Я співпрацював з монреальською компанією з виробництва одягу "Le cartel" для створення цілої колекції одягу. Мені також дуже сподобалося працювати з Мельбурнською театральною компанією. Вперше в історії компанії було замовлено серію ілюстрацій для щорічної брошури. Це було чимось на зразок привілею для мене.

Чи не міг би ти розповісти нам про сучасні тенденції в ілюструванні? Чи є якісь тренди загалом? І що, на твою думку, змінюється з часом?

Я думаю, що цільові орієнтири трендів постійно змінюються. Це те, що робить індустрію водночас складною і цікавою. Чесно кажучи, я не думаю, що зміг би визначити поточні тренди як такі, але знаю, що ми, художники, повинні продовжувати розвиватися, щоб бути частиною цього циклу. Однак найкумедніше в мистецтві те, що воно настільки суб'єктивне, що, зі свого боку, твоя робота завжди матиме аудиторію, як у минулому, так і в сьогоденні.

Тепер хотіли б поговорити про співпрацю з нашим брендом. Якою була твоя реакція, коли HVILINA написала тобі з пропозицією про співпрацю? Ти чув про наш бренд раніше?

Насправді, я не чув про HVILINA до того, як вони зі мною зв'язалися, але, коли прочитав більше про бренд, я був вражений вашими прекрасними продуктами. Для мене було великою честю мати можливість співпрацювати над таким престижним продуктом. Мені пощастило.

Чи був ти знайомий із творчістю українського художника Олександра Мурашко? Що ти можеш сказати про його творчість і картини, які ми обрали для колекції?

Я був добре знайомий із творчістю Мурашко, бачив його картини. Але ця співпраця також дала мені можливість познайомитися з його роботами ближче і заглибитися в деталі. Він не тільки відображає суть життя у своїх полотнах, але йому вдається закарбувати момент, як жодному іншому художнику. Виразний характер персонажів у поєднанні з кольоровою палітрою дійсно робить його роботи унікальними

Можеш, будь ласка, розповісти нам, як проходила робота над таким завданням? Чи був у тебе подібний досвід роботи?

Цей досвід був для мене першим. У мене ніколи не було можливості спробувати переробити твори іншого художника в такій манері. Чесно кажучи, це був чудовий досвід. Але водночас це було страшно, оскільки я знав, що моя робота ніколи не зможе наблизитися до його роботи, і я абсолютно не хотів образити його творчість наслідуванням. Тому я безумовно дуже старався з повагою до його творчості залишатися у своєму стилі, наскільки це було можливо. І я сподіваюся, що таке переосмислення його робіт, сподобається людям.

Який меседж ти хотів би донести за допомогою цієї співпраці, якщо він у тебе є?

Думаю, я просто хотів би віддати належне роботі Мурашко. Сподіваюся, що мої ілюстрації заслужено перебувають поруч із тими, які створив він. Я щиро вдячний за таку співпрацю. Тож я сподіваюся, що таке переосмислення його робіт сподобається людям.

 

Що ти можеш сказати про співпрацю з HVILINA? Що ти відчув, коли побачив годинник зі своїми ілюстраціями?

Це був такий чудовий досвід. Виробництво від самого початку було професійним і дуже комплексним. Мені завжди дозволяли бути самим собою як художнику, що для мене важливо. Прекрасний продукт - це вишенька на торті. Чесно кажучи, я трохи вражений рівнем якості підходу до розробки. Мистецтво і продукт так добре поєднуються одне з одним, як і має бути.

Комментарии (0)
Пока нет комментариев
Оставить комментарий
Все поля обязательны к заполнению
Вы не представились
Неправильно введен e-mail
Нам интересно Ваше мнение
CAPTCHAОновити зображення
Вы неправильно ввели текст с картинки
Перед публикацией комментарии проходят модерацию
Вас могут заинтересовать

-25% ПО ПЕРЕДЗАМОВЛЕННЮ

OIL ON CANVAS MERRY-GO-ROUND
13200 ₴ 9900 ₴

-25% ПО ПЕРЕДЗАМОВЛЕННЮ

OIL ON CANVAS GIRL IN RED
13200 ₴ 9900 ₴

-25% ПО ПЕРЕДЗАМОВЛЕННЮ

OIL ON CANVAS WOMEN AND FLOWERS
13200 ₴ 9900 ₴
Вгору
Замовлення в один клік
С помощью уведомлений о заказе можно не только получать актуальную информацию по заказу, но и иметь быстрый канал связи с магазином